loading

Usluge

Obrada sjedišta ventila

Samo su rijetki dijelovi motora izloženi tako velikim opterećenjima kao što su ventili, sjedišta i vodilice ventila. Ventili zajedno sa sjedištima i vodilicama ventila čine zatvoreni sustav. Vodilice ventila centriraju ventil na sjedište ventila i kompenziraju bočne sile koje djeluju na stablo ventila, a osim toga zadužene su za odvođenje topline na glavu motora. Sjedište ventila zajedno s ventilom brtvi prostor za izgaranje od gubitka kompresije i odvodi toplinu.

Sjedišta ventila obrađuju se na stroju SERDI 4.5 pomoću reznih pločica s trima kutovima. Moderne rezne pločice režu i najtvrđa sjedišta kao što su kamionski motori Euro-6 ili sjedišta ventila za LPG. Za glave motora namijenjene utrkama imamo pločice na lageru koje obrađuju pet kutova na sjedištu ventila jednim zahvatom.

Ugradnja sjedišta obavlja se pomoću tekućeg dušika. Na lageru držimo pet vrsta materijala sjedišta ventila različitih dimenzija, a svaki je proizveden za specifičnu primjenu. Odabir ispravnog materijala sjedišta ventila od presudne je važnosti za kvalitetu obrade glave motora!

Svako sjedište ventila (glava motora) nakon obrade se ispituje vakuumskim ispitivanjem radi potvrde ispravnosti obrade.

Usluge

Ostale usluge