loading

Storitve

Obdelava sedeža ventila

Le redki deli motorja so tako izpostavljeni obremenitvam kot so ventili, sedeži in vodila ventilov. Ventili skupaj s sedeži in vodili predstavljajo zaprt sistem. Vodila ventilov centrirajo ventil na sedež in kompenzirajo stranske sile, ki delujejo na steblo ventila, poleg tega pa so zadolžene za odvajanje toplote na glavo motorja. Sedež ventila skupaj z ventilom tesni prostor za izgorevanje pred izgubo kompresije in odvaja toploto.

Sedeži ventilov se obdelujejo na stroju SERDI 4.5 s pomočjo rezalnih ploščic s tremi vogali. Moderne rezalne ploščice režejo tudi najtrše sedeže kot so kamionski motorji Euro-6 ali sedeži ventilov za LPG. Za dirkalne motorne glave imamo na zalogi ploščice, ki obdelujejo pet vogalov na sedežu ventila z enim posegom.

Montaža sedeža poteka s pomočjo tekočega dušika. Na zalogi imamo pet vrst materialov sedežev ventilov z različnimi dimenzijami, vsak pa je proizveden za specifično uporabo. Izbira ustreznega materiala sedeža ventila je ključnega pomena za kakovost obdelave glave motorja!

Vsak sedež ventila (glava motorja) se po obdelavi preskusi z vakuumskim testiranjem za potrditev pravilnosti obdelave.

Storitve

Druge storitve