loading

Usluge

Ispitivanje glava motora

Svako ispitivanje glave motora započinje čišćenjem i strojnim pranjem. Glava motora mora biti čista kako bi se ispravno ispitala. Ispitivanje se radi na stroju oznake PTR 1600XLH koji po dimenzijama omogućava ispitivanje svih vrsta i veličina glava motora. Osnovni je princip ispitivanja brtvljenje svih vodenih kanala (simulacija brtve glave) i puštanje komprimiranog zraka u rashladni sustav. Glava motora zatim se potopi u kadu s vrućom vodom i ako postoji pukotina, na njenom će se mjestu  kao indikacija pojaviti mjehurići. Tijekom ispitivanja glava motora može se rotirati oko osi za 360°.

Osim stroja za ispitivanje glava motora bitno je i iskustvo. Tijekom godina iskustva i zbog velikog broja testiranih glava već znamo koji su modeli glava motora skloniji pucanju i na kojem mjestu treba obratiti posebnu pozornost. Kombinacijom strojnog pranja, opreme za ispitivanje i iskustva s velikom sigurnošću možemo utvrditi ispravnost glave motora na propuštanja.

U ponudi imamo i Magnaflux ispitivanje magnetnim česticama iako se ono više upotrebljava za ispitivanje površinskih pukotina npr. na radilicama ili blokovima motora te na glavama motora od sivog lijeva.

Usluge

Ostale usluge